Aardappelpannenkoekjes

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram aardappelen (netto gewicht) 12 stuks
  • 1 grote ui
  • 8 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • Zout, peper, nootmuskaat en bieslook
  • Olie

Bereidingswijze: van recept:

  1. Schil de aardappelen, was deze zorgvuldig en droog ze af
  2. Rasp de aardappelen fijn
  3. Hak de ui in fijne blokjes, en vermeng deze met de geraspte aardappel
  4. Meng de bloem met het ei erdoorheen
  5. En maak het geheel op smaak met zout, peper, nootmuskaat en bieslook
  6. Vorm van de massa platte koekjes
  7. Doe een beetje olie in de koekenpan, en bak de aardappelkoekjes zachtjes aan beide kanten goudbruin

Serveertip:

  • Serveer aardappelpannenkoekjes met Hollandse salade
  • Voor een kinderfeestje: serveer deze dan met appelmoes

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *