Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram aardappelen (netto gewicht) 12 stuks
- 1 grote ui
- 8 eetlepels bloem
- 1 ei
- Zout, peper, nootmuskaat en bieslook
- Olie
Bereidingswijze: van recept:
- Schil de aardappelen, was deze zorgvuldig en droog ze af
- Rasp de aardappelen fijn
- Hak de ui in fijne blokjes, en vermeng deze met de geraspte aardappel
- Meng de bloem met het ei erdoorheen
- En maak het geheel op smaak met zout, peper, nootmuskaat en bieslook
- Vorm van de massa platte koekjes
- Doe een beetje olie in de koekenpan, en bak de aardappelkoekjes zachtjes aan beide kanten goudbruin
Serveertip:
- Serveer aardappelpannenkoekjes met Hollandse salade
- Voor een kinderfeestje: serveer deze dan met appelmoes
Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: aardappelen, bloem, eieren, nootmuskaat, uien
Was het lekker? Deel dit recept: