Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor het soezenbeslag:
- 120 cc melk
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 2 eieren
Benodigdheden voor de aardappelpuree:
- 750 gram aardappelen (netto gewicht)
- 50 gram boter
- 100 cc melk
- Zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze van de aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, was deze zorgvuldig, snij ze in grove stukken
- Kook de blokken aardappels gaar en giet deze af
- Stamp de gekookte aardappelen fijn
- Roer vervolgens met een garde de boter en de melk erdoorheen
- Maak de aardappelpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze van het soezenbeslag:
- De melk met de boter in een pan aan de kook bengen
- Vervolgens bloem erdoor roeren, doorverwarmen tot het een bal vormt
- De pan van het vuur nemen, en de eieren er één voor één erdoorheen roeren
Bereidingswijze van de aardappelsoezen:
- Vermeng het soezenbeslag met de aardappelpuree
- Maak van deze massa ronde balletjes van een diameter van ongeveer 5 centimeter
- Verwarm de friteuse op 170 o C, en bak de aardappelsoesjes in 4 minuten goudbruin
Serveertip:
- Aardappelsoezen kunt u bij elk warm gerecht serveren
- Als variatie kunt u geraspte kaas door de aardappelmassa doen
- Extra lekker met verse tuinkruiden, door de aardappelmassa zoals peterselie of bieslook
Categorie: Aardappelbereidingen
Was het lekker? Deel dit recept:
Ik zoek een recept waarin de soezen in de oven gebakken worden – minder vet?