Aardappelsoezen

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor het soezenbeslag:

  • 120 cc melk
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren

Benodigdheden voor de aardappelpuree:

  • 750 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 50 gram boter
  • 100 cc melk
  • Zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze van de aardappelpuree:

  1. Schil de aardappelen, was deze zorgvuldig, snij ze in grove stukken
  2. Kook de blokken aardappels gaar en giet deze af
  3. Stamp de gekookte aardappelen fijn
  4. Roer vervolgens met een garde de boter en de melk erdoorheen
  5. Maak de aardappelpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze van het soezenbeslag:

  1. De melk met de boter in een pan aan de kook bengen
  2. Vervolgens bloem erdoor roeren, doorverwarmen tot het een bal vormt
  3. De pan van het vuur nemen, en de eieren er één voor één erdoorheen roeren

Bereidingswijze van de  aardappelsoezen:

  1. Vermeng het soezenbeslag met de aardappelpuree
  2. Maak van deze massa ronde balletjes van een diameter van ongeveer 5 centimeter
  3. Verwarm de friteuse op 170 o C, en bak de aardappelsoesjes in 4 minuten goudbruin

Serveertip:

  • Aardappelsoezen kunt u bij elk warm gerecht serveren
  • Als variatie kunt u geraspte kaas door de aardappelmassa doen
  • Extra lekker met verse tuinkruiden, door de aardappelmassa zoals peterselie of bieslook

Categorie: Aardappelbereidingen
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

    None Found

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *