Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram aardappelen (netto gewicht)
- 40 gram boter
- 1 dl melk en 1 ei
- Zout, peper, nootmuskaat en boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de aardappelen gaar, en giet het water eraf
- Stamp de aardappelen fijn, en voeg de boter, melk en het ei toe
- Roer dit alles flink door elkaar zodat er een luchtige puree ontstaat
- Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Smeer een bakplaat in met boter
- De aardappelpuree in een spuitzak doen met een gekarteld spuitmondje
- En spuit mooie rozetten op een bakplaat
- Bak de Duchesse aardappelen in een oven van 200 ° C totdat deze goudbruin zijn gebakken
Serveertip:
- Dit luxe aardappelgerecht leent zich uitstekend bij een diner
Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: aardappelen, eieren, melk, nootmuskaat
Was het lekker? Deel dit recept: