Duchesse aardappelen

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 40 gram boter
  • 1 dl melk en 1 ei
  • Zout,  peper, nootmuskaat en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de aardappelen gaar, en giet het water eraf
  2. Stamp de aardappelen fijn, en voeg de boter, melk en het ei toe
  3. Roer dit alles flink door elkaar zodat er een luchtige puree ontstaat
  4. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  5. Smeer een bakplaat in met boter
  6. De aardappelpuree in een spuitzak doen met een gekarteld spuitmondje
  7. En spuit mooie rozetten op een bakplaat
  8. Bak de Duchesse aardappelen in een oven van 200 ° C totdat deze goudbruin zijn gebakken

Serveertip:

  • Dit luxe aardappelgerecht leent zich uitstekend bij een diner

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *