Gebakken aardappels

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappels (netto gewicht)
  • Zout en paprikapoeder
  • Provençaalse kruiden
  • Roomboter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de aardappels, en snij de aardappels in gelijke partjes
  2. Was de aardappels zorgvuldig
  3. Blancheer de aardappels 5 minuten in kokend water met een beetje zout
  4. Giet ze af en laat de aardappel partjes afkoelen
  5. De roomboter in een koekenpan verwarmen
  6. Vervolgens de aardappel partjes mooi bruin bakken
  7. Tijdens het bakproces de paprikapoeder er over strooien
  8. Als laatste de Provençaalse kruiden erdoor mengen

Serveertip:

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *