Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappels (netto gewicht)
- Zout en paprikapoeder
- Provençaalse kruiden
- Roomboter
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de aardappels, en snij de aardappels in gelijke partjes
- Was de aardappels zorgvuldig
- Blancheer de aardappels 5 minuten in kokend water met een beetje zout
- Giet ze af en laat de aardappel partjes afkoelen
- De roomboter in een koekenpan verwarmen
- Vervolgens de aardappel partjes mooi bruin bakken
- Tijdens het bakproces de paprikapoeder er over strooien
- Als laatste de Provençaalse kruiden erdoor mengen
Serveertip:
- Serveer gebakken aardappel met gebakken kipfilet
Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: aardappelen, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, roomboter
Was het lekker? Deel dit recept: