Mediterrane aardappelen

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 200 gram blokjes rookspek
  • Peper, zout en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de aardappelen in blokjes van 2×2 centimeter
  2. Kook deze in water en zout bijna gaar (let op dat ze niet te gaar worden)
  3. Afgieten en af laten koelen
  4. Snij de uien in kleine blokjes, snij de tomaten in kleine blokjes
  5. Hak de knoflook fijn
  6. Doe een beetje olijfolie in een grote koekenpan
  7. Bak de blokjes rookspek met de uien en de knoflook mooi bruin
  8. Voeg de aardappelen toe, en bak deze mee
  9. Vervolgens de tomaten meebakken
  10. Maak het geheel op smaak met peper, en rozemarijn

Serveertip:

  • Serveer dit aardappelgerecht met salade en een malse biefstuk

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *