Sauzen

Indische saus

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 25 gram boter 30 gram bloem 1 ui 4 dl bouillon (van een tablet) 2 eetlepels ketjap 1 theelepel kerrie 2 eetlepels gemalen kokos 1 dl kookroom Bereidingswijze van dit recept: Snij de […]

Bekijk recept »

Jachtsaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 5 dl runderbouillon (van een tablet) 1 rode paprika 2 sjalotjes 1 blikje tomatenpuree 100 gram champignons 2 eetlepels bloem Zout, peper en Madaira Boter Bereidingswijze van dit recept: Snij de champignons in […]

Bekijk recept »

Kaassaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 20 gram boter 25 gram bloem 4 dl melk Zout, peper en nootmuskaat 100 gram geraspte kaas Bereidingswijze van dit recept: Verwarm de boter in een pan, en laat deze licht kleuren De […]

Bekijk recept »

Karnemelkse saus

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1/2 liter karnemelk 100 gram gerookte spekblokjes ( vet ) 2 eetlepels bloem Bereidingswijze voor dit recept: Bak het vet uit de spekblokjes Breng de karnemelk onder voortdurend roeren aan de kook Maak […]

Bekijk recept »

Kerriesaus

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 2 dl melk en 2 dl groentebouillon van een tablet 1 dl kookroom 3 theelepels kerrie 1 uitje 25 gram bloem en 25 gram boter ( roux ) Zout Bieslook Bereidingswijze van dit […]

Bekijk recept »

Knoflooksaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 2 1/2 dl mayonaise of fritessaus 3 teentjes knoflook 1 klein uitje Een beetje zout,  peper, mosterd en suiker 1 eetlepel room en een beetje gehakte peterselie Bereidingswijze van dit recept: Hak de […]

Bekijk recept »

Madeirasaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 5 dl kippenbouillon (van een tablet) 1 eetlepel tomatenpuree 20 gram boter 25 gram bloem 1 dl Madeira Bieslook,  kervel en peper Bereidingswijze voor dit recept: Verwarm de boter in een pan, totdat […]

Bekijk recept »

Mosterdsaus

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 dl melk 2 eetlepels maizena Zout en dille 1 eetlepel mosterd Een scheutje witte wijn Bereidingswijze van dit recept: Maak de maizena aan met een klein beetje koude melk De rest van […]

Bekijk recept »

Paprikasaus

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 5 dl groentebouillon (van een tablet) 25 gram boter 30 gram bloem 1 ui 1 rode paprika Peper en 2 theelepels paprikapoeder Bereidingswijze van dit gerecht: Paprika en ui in kleine blokjes snijden […]

Bekijk recept »

Pepersaus

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 25 gram bloem 25 gram boter 1 sjalotje 4 dl runderbouillon (van een tablet) 1 dl room Klein beetje cognac, of witte wijn 2 eetlepels zwarte peperkorrels Bereidingswijze van dit recept: Snij het sjalotje […]

Bekijk recept »