Vlees- en visbereidingen

Gesudderde hamlapjes

Bereidingstijd: 60 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 500 gram hamlapjes 2 kleine uien Zout, paprikapoeder en peper 2 eetlepels ketjap Bloem 100 gram boter Bereidingswijze van dit recept: Snij de uien in ringen Wrijf de hamlapjes in met zout, peper […]

Bekijk recept »

Gevulde aardappel

Bereidingstijd: 45 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 16 stuks middelgrote aardappelen 300 gram gehakt half om half 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd en bieslook 30 gram paneermeel Boter Bereidingswijze van dit recept: Het gehakt vermengen met ei, […]

Bekijk recept »

Hertensukade

Bereidingstijd: 3 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks hertensukadelapjes  van 135 gram 2 uien Peper, zout, bloem 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels tomatenpuree Boter 2 dl rode wijn en 4 dl water Bereidingswijze van dit gerecht: De hertensucadelapjes met peper […]

Bekijk recept »

Hongaarse goulash

Bereidingstijd: 2  1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 400 gram rundvlees 200 gram ui 1 rode en 1 groene paprika 4  tomaten 200 gram champignons 1 teentje knoflook, en 2 eetlepels tomatenpuree Zout, peper en bloem Boter Bereidingswijze van dit […]

Bekijk recept »

Kalfs-lendelapjes met katenspek

Bereidingstijd: 45 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks kalfs-lendelapjes van 150 gram 75 gram roomboter 8 plakjes katenspek Zout en peper 2 dl witte wijn 2 dl water Bereidingswijze van dit recept: De kalfs-lendelapjes met zout en peper prepareren […]

Bekijk recept »

Kipreepjesvlees met gerookte zalm

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 400 gram kipfilet 200 gram gerookte zalm 1 grote ui 2 dl kookroom Peper, paprikapoeder en dille Boter Bereidingswijze van recept: Snij de kipfilet in reepjes en kruid deze met peper en paprikapoeder […]

Bekijk recept »

Langzaam gegaarde kalfssucade

Bereidingstijd: 120 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 750 gram kalfssucade aan een stuk Zout en peper 1 ui, 1 kleine prei 2 dl rode wijn 4 dl bouillon 150 gram roomboter Bereidingswijze van dit recept: De kalfssucade inwrijven met zout […]

Bekijk recept »

Procureurlapjes

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks procureurlapjes van 125 gram Zout, peper, kerrie en Provençaalse kruiden Bloem en boter 1 ui 3 dl groentebouillon (van een tablet) Bereidingswijze van dit recept: Wrijf de procureurlapjes in met:  zout, […]

Bekijk recept »

Rundvlees met sinaasappelsaus

Bereidingstijd 2 1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks sucadelapjes a 125 gram Zout,  peper en oregano 80 g boter 2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 klei blikje tomatenpuree 1 blaadje laurier 1/2 liter bouillon Voor de sinaasappelsaus: […]

Bekijk recept »

Rundvlees op Vlaamse wijze

Bereidingstijd: 2  1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 600 gram rundvlees 2 kruidnagelen 2 laurierblaadjes Zout en peper Tomatenpuree Ui 1 teentje knoflook 75 gram boter Bereidingswijze van dit recept: Wrijf het rundvlees in met zout en peper Bak de […]

Bekijk recept »