Vlees- en visbereidingen

Rundvlees met sinaasappelsaus

Bereidingstijd 2 1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks sucadelapjes a 125 gram Zout,  peper en oregano 80 g boter 2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 klei blikje tomatenpuree 1 blaadje laurier 1/2 liter bouillon Voor de sinaasappelsaus: […]

Bekijk recept »

Rundvlees op Vlaamse wijze

Bereidingstijd: 2  1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 600 gram rundvlees 2 kruidnagelen 2 laurierblaadjes Zout en peper Tomatenpuree Ui 1 teentje knoflook 75 gram boter Bereidingswijze van dit recept: Wrijf het rundvlees in met zout en peper Bak de […]

Bekijk recept »

Schouderkarbonade à la bonne femme

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 schouderkarbonade van 175 gram Zout, peper en nootmuskaat Olie en boter Bereidingswijze van dit recept: Bestrooi de schouderkarbonade met zout, peper en nootmuskaat Smeer ze daarna in met olie, en laat dit […]

Bekijk recept »

Speklapjes

Bereidingstijd: 45 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 speklapjes van 120 gram Zout. peper en kerrie Boter Bloem Bereidingswijze van dit recept: Wrijf de speklapjes in met zout, peper en kerrie Druk de speklapjes aan beide kanten in de bloem […]

Bekijk recept »

Thaise visschotel

Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks pangasiusfilet (Aldi uit de diepvries) 4 tomaten 2 uien 4 teentjes knoflook 1 pakje kokosmelk (2 dl) Peper, zout, basilicum Olijfolie Bereidingswijze van dit recept: Snij de uien in blokjes, snij […]

Bekijk recept »

Varkenshaasje met roomsaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks varkenshaasjes Zout, peper en rozemarijn 100 gram boter 200 gram champignons 1 ui 250 ml kookroom Bereidingswijze van dit recept: Was de champignons, en snij deze in schijfjes Snij de ui […]

Bekijk recept »

Vispotje van Tilapia

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks Tilapia filets van 125 gram 1 ui, 1 teentje knoflook 1 rode paprika, 2 tomaten 2 dl kookroom Zout, peper en 1 eetlepel basilicum (gevriesdroogd) Olijfolie Bereidingswijze van dit recept: Snij […]

Bekijk recept »

Vleesragout

Bereidingstijd: ongeveer 60 a 90 minuten Benodigdheden voor dit recept 400 gram vlees 80 gram boter 100 gram bloem Zout, peper, nootmuskaat Peterselie, foelie 10 dl water 1 ui Bereidingswijze van dit gerecht Voor de bereidingswijze van vlees ragout kunt […]

Bekijk recept »

Wildragout

Bereidingstijd: 2 1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 400 gram hertenpoulet 100 gram magere spekreepjes 1  ui, 1 rode paprika, 2 tomaten 150 gram bospaddenstoelen 1 teentje knoflook, 1 dl rode wijn, 3 dl water Tijm, oregano, zout en peper […]

Bekijk recept »