Voorgerechten

Gevulde komkommers (warm)

Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden voor dit gerecht:  1  grote komkommer of 2 kleine 350 gram gehakt Zout, peper, kerriepoeder, mosterd en een beetje bieslook 1 ei+25 gram paneermeel Bereidingswijze van dit recept: Was de komkommer, en snij deze in de […]

Bekijk recept »

Gevulde tomaten

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 8 kleine trostomaten 150 gram Hollandse garnalen Crème fraise Zout en peper Peterselie Bereidingswijze van dit recept: Was de tomaten, en snij van de bovenkant het kapje eraf Hol de tomaten uit met een theelepel […]

Bekijk recept »

Gevulde tomaten (koud)

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 8 stuks kleine tomaten 250 gram salade bijvoorbeeld: huzarensalade of zalmsalade,  Zout en peper Bereidingswijze van dit recept: Was de tomaten zorgvuldig, en droog deze af Snij de bovenkant van de tomaten Met een theelepel de […]

Bekijk recept »

Goulashsoep

Bereidingstijd: 2 1/2 uuur Benodigdheden voor dit gerecht: 300 gram runderpoulet 2 uien 1 rode paprika 2 tomaten 2 aardappelen 1 blikje tomatenpuree 1 liter bouillon 2 teentjes knoflook Zout, peper, paprikapoeder, komijn, majoraan ( gebruik naar behoefte ) Olijfolie […]

Bekijk recept »

Grapefruitcocktail

Bereidingstijd: 30  minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 2 a 3 rode grapefruits 100 gram suiker 1 dl sherry 50 gram amandelschaafsel Bereidingswijze van dit recept: Bruineer het amandelschaafsel in een hete oven, en laat dit afkoelen Schil de grapefruit met […]

Bekijk recept »

Heldere bospaddestoelensoep

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 8dl  bouillon (van een tablet) 250 gram bospaddestoelen (oesterzwam, kastanjechampignon, shii-takes) 4 bosuitjes 1 klein preitje Zout, peper en mosterd 2 dl witte wijn Boter 1 eetlepel aardappelmeel Bereidingswijze van dit recept: Was de bospaddestoelen […]

Bekijk recept »

Heldere Bretonse soep

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 liter bouillon 100 gram prei 100 gram ui 100 gram winterwortel 50 gram vermicelli Boter Zout,  peper en aroma 1 eetlepel aardappelmeel Bereidingswijze van dit recept: Neem 1 liter bouillon ( zelf […]

Bekijk recept »

Heldere groentesoep

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 liter bouillon 250 gram soepgroente ( wortel,bloemkool, selderij, peterselie, prei, tomaat ) 40 gram vermicelli 150 gram gehakt Zout en aroma Bereidingswijze van dit recept: Snij de groente in blokjes Voeg de […]

Bekijk recept »

Heldere runderbouillon

Bereidingstijd: 5 a 6 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 500 gram runder soepbotten 1 grote winterwortel, 1/2 knolselderij 1 grote prei, 2 uien Laurierblaadjes, hele foelie, hele kruidnagel, peperkorrels, jeneverbessen ( hoeveelheid naar eigen inzicht ) Bereidingswijze van dit recept […]

Bekijk recept »

Heldere wintersoep

Bereidingstijd: 2 1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: Heldere bouillon Bleekselderij Winterwortel Paprika Knolselderij Runderpoulet Bereidingswijze van dit recept: Trek van de runderpoulet een heldere bouillon Als de bouillon voldoende getrokken is, deze door een doek passeren Winterwortel, paprika, bleekselderij […]

Bekijk recept »