Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 bloemkool (800 gram)
- 1 kilo aardappels (netto gewicht)
- Melk, boter, zout, peper en nootmuskaat
- 300 gram achterham
- Paneermeel en geraspte kaas
Voor de saus:
- 4 dl melk
- 25 gram maizena
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de bloemkool in kleine roosjes, en was deze zorgvuldig
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar vervolgens afgieten op een vergiet
- Maak van de aardappels, zout, peper, boter, nootmuskaat en melk een luchtige aardappelpuree
- Snij de ham in blokjes, en vermeng deze door de aardappelpuree
- Maak een sausje van de melk en maizena
- De aardappelpuree in een vuurvaste schaal doen
- En druk de bloemkoolroosjes in de aardappelpuree
- Vervolgens de saus er over gieten
- Strooi over de schotel een beetje paneermeel en geraspte kaas
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 160 o C gedurende 25 minuten
Serveertip:
Serveer bloemkoolschotel met ham, met een beetje Hollandse rauwkost
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, achterham, bloemkool, geraspte kaas, maizena, melk, nootmuskaat, paneermeel
Was het lekker? Deel dit recept: