Bloemkoolschotel met ham

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1  bloemkool (800 gram)
  • 1 kilo aardappels (netto gewicht)
  • Melk, boter, zout, peper en nootmuskaat
  • 300 gram achterham
  • Paneermeel en geraspte kaas
Voor de saus:
  • 4 dl melk
  • 25 gram maizena

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes, en was deze zorgvuldig
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar vervolgens afgieten op een vergiet
  3. Maak van de aardappels, zout, peper, boter, nootmuskaat en melk een luchtige aardappelpuree
  4. Snij de ham in blokjes, en vermeng deze door de aardappelpuree
  5. Maak een sausje van de melk en maizena
  6. De aardappelpuree in een vuurvaste schaal doen
  7. En druk de  bloemkoolroosjes in de aardappelpuree
  8. Vervolgens de saus er over gieten
  9. Strooi over de schotel een beetje paneermeel en geraspte kaas
  10. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 160 o C gedurende 25 minuten

Serveertip:

Serveer bloemkoolschotel met ham, met een beetje Hollandse rauwkost

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *