Bruine bonensoep

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram bruine bonen
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • 400 gram erwten soepgroente ( knolselderij, prei, winterwortel, en bladselderij )
  • 2 liter water
  • Zout
  • Gemalen foelie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de gedroogde bruine bonen 24 uur in de week
  2. Kook in het water de schouderkarbonade gaar
  3. Als deze gaar zijn haal ze uit de bouillon, en snij het vlees in stukjes
  4. Kook de bruine bonen gaar ( 60 minuten) in de bouillon met het zout en de foelie
  5. Voortdurend  blijven roeren met een garde,  totdat de bruine bonen uit elkaar vallen
  6. Voeg de panklare groente toe
  7. 15 minuten mee laten koken
  8. Doe daarna het gesneden vlees en de gesneden rookworst erbij
  9. U kunt het zout vervangen door bouillonblokje te gebruiken

Serveertip:

  • U kunt bruine bonensoep serveren met een sneetje roggebrood met spek
  • Ook een stokbroodje erbij smaakt uitstekend.

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *