Bereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram bruine bonen
- 500 gram schouderkarbonade
- 1 rookworst
- 400 gram erwten soepgroente ( knolselderij, prei, winterwortel, en bladselderij )
- 2 liter water
- Zout
- Gemalen foelie
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de gedroogde bruine bonen 24 uur in de week
- Kook in het water de schouderkarbonade gaar
- Als deze gaar zijn haal ze uit de bouillon, en snij het vlees in stukjes
- Kook de bruine bonen gaar ( 60 minuten) in de bouillon met het zout en de foelie
- Voortdurend blijven roeren met een garde, totdat de bruine bonen uit elkaar vallen
- Voeg de panklare groente toe
- 15 minuten mee laten koken
- Doe daarna het gesneden vlees en de gesneden rookworst erbij
- U kunt het zout vervangen door bouillonblokje te gebruiken
Serveertip:
- U kunt bruine bonensoep serveren met een sneetje roggebrood met spek
- Ook een stokbroodje erbij smaakt uitstekend.
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: bruine bonen, erwtensoepgroente, foelie, rookworst, schouderkarbonade, water
Was het lekker? Deel dit recept: