Chinese koolschotel

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 750 gram Chinese kool
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • Kerrie, ketjap, peper, zout
  • Olie
  • Geraspte kaas, paneermeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de aardappelen in blokjes van 2 centimeter
  2. Snij de Chinese kool in reepjes van 2 centimeter
  3. Snij de ui in blokjes
  4. Kook de aardappelen met zout in 10 minuten stevig gaar
  5. Olie in een wok verhitten, vervolgens de ui met het gehakt rulbakken
  6. Schep dit uit de wok in een bakje
  7. Vervolgens de Chinese kool met de kerrie, ketjap en peper in de wok doen
  8. Bak dit geheel op een hoog vuur beetgaar
  9. Vul een ovenschaal, en vul deze met een laagje aardappelen
  10. Daarna een laagje gehakt met ui, en een laagje Chinese kool
  11. Strooi er een beetje geraspte kaas en een beetje paneermeel over
  12. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°  C
  13. En laat deze 25 minuten in de oven doorverwarmen

Serveertip:

  • Chinese koolschotel kan prima een dag van te voren gemaakt worden

 


http://www.kokenmetkoos.nl/eenpansgerechten/chinese-koolschotel/
Afgedrukt op woensdag 13 december 2017

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2017 © www.KokenMetKoos.nl