Bereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 400 gram spliterwten
- 500 gram schouderkarbonade
- 1 rookworst
- 400 gram erwtensoepgroente ( knolselderij, prei, winterwortel, en bladselderij )
- 2 liter water
- Zout
- Gemalen foelie
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Kook in het water de schouderkarbonade gaar
- Als deze gaar zijn haal ze uit de bouillon, en snij het vlees in stukjes
- Kook de spliterwten (60 minuten) gaar in de bouillon met het zout en de gemalen foelie
- Voortdurend blijven roeren met een garde
- Als er van de spliterwten een gladde massa is ontstaan,
- Voeg dan de panklare groente toe
- 15 minuten meekoken, en als laatste het vlees en de gesneden rookworst toevoegen
- U kunt het zout vervangen door bouillon blokjes te gebruiken
Serveertip:
- De erwtensoep serveren met een sneetje roggebrood met spek
- Ook een stokbroodje erbij smaakt uitstekend.
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: bladselderij, erwtensoepgroente, foelie, knolselderij, prei, roggebrood, rookworst, schouderkarbonade, spek, spliterwten, stokbrood, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: