Erwtensoep

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 400 gram spliterwten
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • 400 gram erwtensoepgroente ( knolselderij, prei, winterwortel, en bladselderij )
  • 2 liter water
  • Zout
  • Gemalen foelie

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Kook in het water de schouderkarbonade gaar
  2. Als deze gaar zijn haal ze uit de bouillon, en snij het vlees in stukjes
  3. Kook de spliterwten (60 minuten) gaar in de bouillon met het zout en de gemalen foelie
  4. Voortdurend blijven roeren met een garde
  5. Als er van de spliterwten een gladde massa is ontstaan,
  6. Voeg dan de panklare groente toe
  7. 15 minuten meekoken, en als laatste het vlees en de gesneden rookworst toevoegen
  8. U kunt het zout vervangen door bouillon blokjes te gebruiken

Serveertip:

  • De erwtensoep serveren met een sneetje roggebrood met spek
  • Ook een stokbroodje erbij smaakt uitstekend.

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *