Hartige taart met broccoli en zalm

Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  •  5 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram broccoli
  • 250 gram gerookte zalm
  • 300 gram tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 2 dl slagroom
  • Zout, peper, bieslook
  • Olijfolie en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Vet een ovenschaal in met boter, en bekleed deze met de plakjes korstdeeg
  2. Snij de broccoli in roosjes, en kook deze in enkele minuten beetgaar
  3. Snij de ui, knoflook en de tomaten in blokjes
  4. Bak dit even aan in een koekenpan, in een beetje olijfolie
  5. Snij de gerookte zalm in snippers
  6. Verdeel de broccoli over de bodem van de ovenschaal
  7. Vervolgens de gebakken ui, tomaat en knoflook eroverheen
  8. Tenslotte  de reepjes zalm eroverheen leggen
  9. Klop de eieren met  slagroom, zout, peper en bieslook door elkaar
  10. Giet deze uit in de gevulde ovenschaal
  11. Zet de ovenschaal in een verwarmde oven van 180° graden C
  12. En laat deze in 25 a 30 minuten gaarbakken
  13. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt

Serveertip:

  • Serveer hartige taart met broccoli en zalm met frisse salade

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *