Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 400 gram broccoli
- 250 gram gerookte zalm
- 300 gram tomaten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 2 dl slagroom
- Zout, peper, bieslook
- Olijfolie en boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Vet een ovenschaal in met boter, en bekleed deze met de plakjes korstdeeg
- Snij de broccoli in roosjes, en kook deze in enkele minuten beetgaar
- Snij de ui, knoflook en de tomaten in blokjes
- Bak dit even aan in een koekenpan, in een beetje olijfolie
- Snij de gerookte zalm in snippers
- Verdeel de broccoli over de bodem van de ovenschaal
- Vervolgens de gebakken ui, tomaat en knoflook eroverheen
- Tenslotte de reepjes zalm eroverheen leggen
- Klop de eieren met slagroom, zout, peper en bieslook door elkaar
- Giet deze uit in de gevulde ovenschaal
- Zet de ovenschaal in een verwarmde oven van 180° graden C
- En laat deze in 25 a 30 minuten gaarbakken
- Let op dat de bovenkant niet te donker wordt
Serveertip:
- Serveer hartige taart met broccoli en zalm met frisse salade