Hongaarse schotel

Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 2 grote uien + 2 teentjes knoflook
  • 1 rode + 1 groene + 1 gele paprika
  • 250 gram gehakt
  • 200 gram salami
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Tabasco
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de aardappelen, en snij deze in blokken
  2. Snij de uien, knoflook en de paprika in blokjes
  3. Snij de salami in reepjes
  4. Kook de gesneden aardappelen, en giet ze af
  5. Vermeng het zout, peper en paprikapoeder met het gehakt
  6. Doe de olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, gehakt en de paprika
  7. Vermeng de aardappelen met het gebakken mengsel ( gehakt, knoflook, uien en paprika )
  8. Doe de gesneden salami en de tabasco erdoor
  9. Vet een ovenschaal in met boter, vervolgens vullen met het bereide gerecht
  10. Giet de crème fraîche erover, en als laatste de geraspte kaas erover strooien
  11. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 0 C,  gedurende 30 minuten

Serveertip:

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Hongaarse schotel

  1. Koos op 3 november 2013 om 16:29

    Beste Koos,Ik heb geen vraag,maar ik wil je complimenteren met je goede en smakelijke recepten.Iedere vrijdag komen mijn zoon en zijn gezin bij mij eten.Dan zoek ik vaak een eenpansgerecht van jou op.Altijd een succes!Hartelijk dank en ga zo door.
    We hopen er nog lang gebruik van te kunnen maken.
    Hartelijke groet, Maatje.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *