Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 750 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 2 grote uien + 2 teentjes knoflook
- 1 rode + 1 groene + 1 gele paprika
- 250 gram gehakt
- 200 gram salami
- Zout, peper en paprikapoeder
- 2 dl crème fraîche
- 2 eetlepels geraspte kaas
- Tabasco
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de aardappelen, en snij deze in blokken
- Snij de uien, knoflook en de paprika in blokjes
- Snij de salami in reepjes
- Kook de gesneden aardappelen, en giet ze af
- Vermeng het zout, peper en paprikapoeder met het gehakt
- Doe de olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, gehakt en de paprika
- Vermeng de aardappelen met het gebakken mengsel ( gehakt, knoflook, uien en paprika )
- Doe de gesneden salami en de tabasco erdoor
- Vet een ovenschaal in met boter, vervolgens vullen met het bereide gerecht
- Giet de crème fraîche erover, en als laatste de geraspte kaas erover strooien
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 0 C, gedurende 30 minuten
Serveertip:
- Serveer de Hongaarse schotel met tomatensalade
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, creme fraiche, gehakt, geraspte kaas, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, salami, tabasco, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Beste Koos,Ik heb geen vraag,maar ik wil je complimenteren met je goede en smakelijke recepten.Iedere vrijdag komen mijn zoon en zijn gezin bij mij eten.Dan zoek ik vaak een eenpansgerecht van jou op.Altijd een succes!Hartelijk dank en ga zo door.
We hopen er nog lang gebruik van te kunnen maken.
Hartelijke groet, Maatje.