Bereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram lamsvlees
- 400 gram winterwortel
- 500 gram aardappelen
- 400 gram uien
- 100 gram prei
- 200 gram bleekselderij
- 7 dl bouillon (van een tablet)
- Zout, peper, laurier en tijm
- Boter en 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het lamsvlees in blokjes en vermeng dit met zout, peper en bloem
- Snij de winterwortel, aardappelen, uien, prei en bleekselderij in blokjes
- Doe de boter in de pan, en bak de blokjes lamsvlees bruin
- Giet de bouillon op het vlees voeg de tijm en laurier toe, en laat dit 40 minuten stoven
- Leg de gesneden groente en aardappelen op het vlees en de bouillon
- Laat dit met een deksel op de pan 35 minuten garen
- Let op dat het niet droog kookt
Serveertip:
- Eet Irish stew met bruinbrood
- Serveer eens een glas guinness ( Iers stout bier ) bij dit gerecht
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, bouillon, lamsvlees, laurier, prei, tijm, uien, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: