Irish stew

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram lamsvlees
  • 400 gram winterwortel
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram uien
  • 100 gram prei
  • 200 gram bleekselderij
  • 7 dl bouillon (van een tablet)
  • Zout, peper, laurier en tijm
  • Boter en 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het lamsvlees in blokjes en vermeng dit met zout, peper en bloem
  2. Snij de winterwortel, aardappelen, uien, prei en bleekselderij in blokjes
  3. Doe de boter in de pan, en bak de blokjes lamsvlees bruin
  4. Giet de bouillon op het vlees voeg de tijm en laurier toe, en laat dit 40 minuten stoven
  5. Leg de gesneden groente en aardappelen op het vlees en de bouillon
  6. Laat dit met een deksel op de pan 35 minuten garen
  7. Let op dat het niet droog kookt

Serveertip:

  • Eet Irish stew met bruinbrood
  • Serveer eens een glas guinness ( Iers stout bier ) bij dit gerecht

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *