Kip à la bonne femme

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks kipfilet van 125 gram
  • 750 gram aardappelen
  • 150 gram uien
  • 100 gram champignons
  • 200 gram doperwtjes ( uit een potje )
  • 200 gram worteltjes ( uit een potje )
  • 200gram sperzieboontjes ( uit een potje )
  • 175 gram zilveruitjes
  • 200 gram magere spekjes
  • Zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder
  • Boter en bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de aardappels in blokjes, en kook deze beetgaar
  2. Snij de uien in klein stukjes
  3. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en kerriepoeder,en druk deze in de bloem
  4. Bak de spekjes in een grote koekenpan in een beetje boter
  5. Voeg de uien en de champignons toe, vervolgens de zilveruitjes
  6. Schep voorzichtig de uitgelekte groente erdoor, even door verwarmen
  7. Bak ondertussen de kipfilet om en om in een koekenpan
  8. Bak de aardappel blokjes bruin met zout en paprikapoeder
  9. Schep deze voorzichtig door de groenteschotel
  10. Serveer de à la bonne femme met kipfilet

Serveertip:

  • U kunt de kipfilet vervangen door een kippenpootje of een schouderkarbonade

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

4 reacties op Kip à la bonne femme

  1. monique op 22 september 2012 om 18:06

    kunt u mij vertellen voor hoeveel personen dit is

    vriendelijk dank Monique van Vonno

    • Koos op 22 september 2012 om 21:34

      Beste Monique
      Alle recepturen zijn bestemd voor 4 personen, dit is voor gemiddelde eters
      Vriendelijke groeten,
      Koos

  2. Johan op 10 mei 2014 om 14:24

    Gaat alles in een pan aan het eind.

    • Koos op 10 mei 2014 om 18:42

      Beste website bezoeker
      Als u de bereidingswijze volgens het recept volgt, dan gaat uiteindelijk alles in een pan
      Veel succes
      Met vriendelijke groeten,
      Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *