Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- 1000 gram wokgroente (Verkrijgbaar bij supermarkt of groenteman)
- Bestaande uit b.v: broccoli, rode paprika, champignon, courgette, taugé, wortel en prei
- Olijfolie
Voor de saus:
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels azijn
- 5 eetlepels suiker
- Peper, gemberpoeder
- 1 eetlepel aardappelmeel
- Water
Bereidingswijze van de saus:
- Vermeng alle ingrediënten met elkaar behalve het water en de aardappelmeel
- Breng dit alles aan de kook
- Bind de saus af met aardappelmeel die is aangemaakt een beetje water
- Laat vervolgens de saus afkoelen
Bereidingswijze van de kipwok:
- Snij de kipfilet in reepjes, en vermeng deze met de paprikapoeder
- Doe de olie in een wokpan, en bak de kipreepjes op een hoog vuur
- Vervolgens de groente erbij doen, doorbakken totdat alles beetgaar is
- Tenslotte de zoetzure woksaus toevoegen, goed doorverhitten
Serveertip:
- Serveer kipwok en zoetzure saus met rijst
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, azijn, gemberpoeder, kipfilet, kwark, olijfolie, paprikapoeder, rode peper, suikerstroop, tomaten, tomatenketchup, wokgroente
Was het lekker? Deel dit recept: