Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram mihoen
- 400 gram kipfilet
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 1 prei en 100 gram taugé
- Zout, peper, kerrie, djinten en ketjap
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de uien en de prei fijn
- Snij de kipfilet in blokjes
- Pers het teentje knoflook
- Vermeng het vlees met zout, peper, kerrie. ketjap, djinten en de knoflook
- Bak het vlees in de olijfolie bruin, voeg toe de gesneden ui, prei en taugé
- Breng een pan water aan de kook, en laat de mihoen er 3 minuten in gaar worden ( niet koken )
- Laat de mihoen op een vergiet uitlekken, en doe het vlees en de mihoen bij elkaar
- Even flink doorverwarmen
Serveertip:
- Serveer mihoen goreng met satésaus en atjar tjampoer
- U kunt de kipfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische mihoen)
- Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
- Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de mihoen
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: djinten, ketjap, kipfilet, knoflook, mihoen, olijfolie, prei, tauge, uien
Was het lekker? Deel dit recept: