Mihoen goreng

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram mihoen
  • 400 gram kipfilet
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei en 100 gram taugé
  • Zout, peper, kerrie, djinten en ketjap
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de uien en de prei fijn
  2. Snij de kipfilet in blokjes
  3. Pers het teentje knoflook
  4. Vermeng het vlees met  zout, peper, kerrie. ketjap, djinten en de knoflook
  5. Bak het vlees in de olijfolie bruin, voeg toe de gesneden ui, prei en taugé
  6. Breng een pan water aan de kook, en laat de mihoen er 3 minuten in gaar worden ( niet koken )
  7. Laat de mihoen op een vergiet uitlekken, en doe het vlees en de mihoen bij elkaar
  8. Even flink doorverwarmen

Serveertip:

  • Serveer mihoen goreng met satésaus en atjar tjampoer
  • U kunt de kipfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische mihoen)
  • Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
  • Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de mihoen

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *