Nasi Goreng

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit recept

  • 400 gram rijst ( parelboiled )
  • 400 gram hamlapjes
  • 150 gram uien
  • 150 gram taugé
  • 150 gram prei
  • 150 gram witte kool
  • Knoflook, gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Gebruik een wokpan
  2. Snij de hamlapjes in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
  3. Snij de uien, prei, kool, en de taugé fijn
  4. Kook de rijst in ruim water met een beetje zout
  5. Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie langzaam gaar
  6. Voeg de kruiden toe
  7. Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
  8. Tenslotte de prei, kool en de taugé mee wokken
  9. Doe de gaar gekookte rijst erbij, en op een hoog vuur alles opbakken
  10. De kruiden naar behoefte gebruiken

Serveertip

  • Nasi goreng serveren met satésaus, kroepoek en atjar tjampoer, en een goed glas bier erbij
  • U kunt er ook kipsaté bij serveren

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *