Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit recept
- 400 gram rijst ( parelboiled )
- 400 gram hamlapjes
- 150 gram uien
- 150 gram taugé
- 150 gram prei
- 150 gram witte kool
- Knoflook, gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit gerecht
- Gebruik een wokpan
- Snij de hamlapjes in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
- Snij de uien, prei, kool, en de taugé fijn
- Kook de rijst in ruim water met een beetje zout
- Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie langzaam gaar
- Voeg de kruiden toe
- Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
- Tenslotte de prei, kool en de taugé mee wokken
- Doe de gaar gekookte rijst erbij, en op een hoog vuur alles opbakken
- De kruiden naar behoefte gebruiken
Serveertip
- Nasi goreng serveren met satésaus, kroepoek en atjar tjampoer, en een goed glas bier erbij
- U kunt er ook kipsaté bij serveren
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: djinten, gemberpoeder, hamlapjes, ketjap, knoflook, olijfolie, prei, rijst, sambal, tauge, uien, witte kool
Was het lekker? Deel dit recept: