Rijstschotel

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 350 gram rijst
  • 400 gram gehakt
  • 100 gram paprika
  • 100 gram prei
  • 100 gram champignons
  • 100 gram uien
  • Zout, peper, ketjap en
  • 1 blikje maïskorrels
  • 100 gram tomatenpuree
  • olijfolie, bouillon

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de uien, prei, en de paprika in blokjes
  2. Snij de champignons in plakjes
  3. Bak de uien met het gehakt in de olie
  4. Voeg de gesneden prei, champignons en de paprika toe
  5. Roer de tomatenpuree erdoor
  6. Doe het zout. peper en de ketjap erbij
  7. Vervolgens de maïskorrels erdoor mengen
  8. Kook de rijst in de bouillon volgens de beschrijving op de verpakking
  9. U kunt de rijst apart  serveren met de rest, maar het kan ook door elkaar

Serveertip:

  • U kunt het gehakt vervangen door  blokjes kipfilet te gebruiken
  • Serveer hier bij een frisse tomatensalade

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

2 reacties op Rijstschotel

  1. Bart op 16 mei 2011 om 19:38

    Hallo Koos,

    Ik wilde een mailtje sturen maar kon geen mailadres vinden. Ik plaats hier dus maar een reactie.

    Ik ben pas bij het zoeken naar een recept, via google op je site gekomen. Ik heb al verschillende recepten geprobeerd en ze zijn erg goed in de smaak gevallen. Hierbij wil ik je hartelijk bedanken dat je deze recepten wilt delen. Het is mooi overzichtelijk en ook mensen die weinig ervaring in de keuken hebben kunnen zo een leuke maaltijd klaar maken.

    Vriendelijke groeten,

    Bart

  2. Gemma.lemmens op 26 oktober 2013 om 12:08

    Hele lekkere recepten.
    Heb verschillende uit geprobeerd,het is werkelijk top.
    Koken is mijn hobby,ben 60 jaar en ben jaren voor kooklessen op school geweest.
    Koos ga zo door.
    Heb je ook iets aparte voor een verjaardagsfeest voor 20 personen?
    Getoet van gemma

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *