Spinazie-visschotel

Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram visblokjes  (kabeljauw en zalm)
  • 750 gram spinazie (diepvries deelblokjes)
  • 750 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Zout en  peper
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de vis in blokjes van 2½ centimeter, en vermeng deze met zout en peper
  3. Snij de ui in blokjes
  4. Hak het teentje knoflook fijn
  5. Een beetje olie in een wokpan doen
  6. En bak hierin de gehakte knoflook en de gesneden ui
  7. Vervolgens de visblokjes bakken
  8. De ontdooide spinazie in een ovenschaaldoen
  9. De gebakken vis met ui en knoflook er op scheppen
  10. Vervolgen afdekken met aardappelpuree
  11. De schaal in een voorverwarmde oven van 170 o C plaatsen
  12. En deze in 35 minuten garen en gratineren

Serveertip:

  • Spinazie visschotel kunt u een dag eerder maken, lekker makkelijk als u even in tijdnood zit
  • Serveer witte wijn bij dit gerecht

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *