Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram groene kool (netto gewicht)
- 400 gram varkenslapjes
- 2 grote uien
- 800 gram aardappels (netto gewicht)
- 2 theelepels kerriepoeder en 2 eetlepels ketjap manis
- 4 dl groentebouillon van een tablet
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de groene kool fijn, en snij de uien in blokjes
- Snij de aardappelen in gelijke blokjes
- De varkenslapjes in kleine blokjes snijden en deze met de kerriepoeder vermengen
- Verhit de boter in de pan, en bak hierin het vlees rondom bruin
- De uien toevoegen, en deze enkele minuten meebakken
- de aardappelblokjes erbij doen en deze meebakken
- De bouillon en de ketjap erbij doen, vervolgens de gesneden kool erdoor scheppen
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje gaarstoven
Serveertip:
- Serveer stoofschotel van groene kool als eenpansgerecht
- Maak eens een vegetarische stoofschotel, vervang de varkenslapjes door stukjes tofu
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, groene kool, groentebouillon, kerriepoeder, ketjap manis, uien, varkenslapjes
Was het lekker? Deel dit recept:
lekkerrrrrrrrrrr