Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit recept
- 400 gram gehakt
- 150 gram uien
- 250 gram magere spekblokjes
- 1000 gram aardappelblokjes
- zout en peper
- 4 eieren
- Bieslook
- Paprikapoeder
Bereidingswijze van dit gerecht
- Vermeng het zout en de peper door het gehakt
- Snij de aardappel in blokjes en kook deze beetgaar
- Snij de uien in kleine blokjes
- Bak de magere spekblokjes in een klein beetje boter
- Voeg de uien toe en bak deze lichtbruin
- Roer het gehakt erdoor en bak dit rullend gaar
- Bak ondertussen de aardappelblokjes goudbruin met de paprikapoeder
- En schep deze voorzichtig door het gehaktmengsel
- Voeg zout naar behoefte toe
- Bak de eieren als een spiegelei en serveer dit op de grostl
- Garneer het geheel af met gesneden bieslook
Serveertip
- Dit gerecht serveren met rauwkost of appelmoes
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelblokjes, aardappelen, bieslook, eieren, gehakt, paprikapoeder, spek, spekblokjes, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Hoi Koos,
Complimenten. Ziet er goed en verzorgd uit. Ik ga zeker eens iets proberen. Zal ook mijn zussen op de hoogte stellen, want die hebben daar ook wel interesse voor.
Tot ziens.