Tiroler gröstl

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit recept

  • 400 gram gehakt
  • 150 gram uien
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 1000 gram aardappelblokjes
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • Bieslook
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Vermeng het zout en de peper door het gehakt
  2. Snij de aardappel in blokjes en kook deze beetgaar
  3. Snij de uien in kleine blokjes
  4. Bak de magere spekblokjes in een klein beetje boter
  5. Voeg de uien toe en bak deze lichtbruin
  6. Roer het gehakt erdoor en bak dit rullend gaar
  7. Bak ondertussen de aardappelblokjes goudbruin met de paprikapoeder
  8. En schep deze voorzichtig door het gehaktmengsel
  9. Voeg zout naar behoefte toe
  10. Bak de eieren als een spiegelei en serveer dit op de grostl
  11. Garneer het geheel af met gesneden bieslook

Serveertip

  • Dit gerecht serveren met rauwkost of appelmoes

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Tiroler gröstl

  1. Maasje op 5 februari 2010 om 12:12

    Hoi Koos,

    Complimenten. Ziet er goed en verzorgd uit. Ik ga zeker eens iets proberen. Zal ook mijn zussen op de hoogte stellen, want die hebben daar ook wel interesse voor.

    Tot ziens.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *