Zomerbami-goreng

Bereidingstijd: 30 minuten 

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram mie
  • 400 gram kipdijfilet
  • 150 gram uien
  • 100 gram rode paprika
  • 150 gram witte prei
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • Gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
  • Olijfolie

 Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Gebruik een wokpan 
  2. Snij de kipdijfilet in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
  3. Snij de uien, prei, kool, en de rode paprika fijn, snij de ananas in stukjes
  4. Hak de teenjes knoflook fijn, en vermeng deze met de kip
  5. Kook de mie in ruim water met een beetje zout
  6. Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie gaar
  7. Voeg de kruiden toe
  8. Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
  9. Tenslotte de prei, kool en de paprika mee wokken
  10. Als de mie gaar is ( al dente ) deze afgieten,
  11. Voeg het toe aan de rest, en op een hoog vuur alles opbakken
  12. Als laatse de gesneden ananas erbij doen
  13. De kruiden naar behoefte gebruiken

Serveertip:

  • U kunt de kipdijfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische zomerbami )
  • Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
  • Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de bami
  • Serveer atjar tjampoer bij de zomerbami-goreng
  • Serveer pindasaus bij de zomerbami-goreng

Categorie: Eenpansgerechten
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

    None Found

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *