Bereidingstijd: 65 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht
- 750 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 500 gram zuurkool
- 500 gram gehakt
- 100 gram rozijnen
- 1/2 blikje tomatenpuree
- Zout, peper,en nootmuskaat,
- melk en boter
- Paneermeel
- Kerrie, ketjap
Bereidingswijze van dit gerecht
- Kook de aardappelen en stamp deze fijn
- Doe de melk, boter, zout, nootmuskaat en peper erdoor, en maak er een luchtige puree van
- Let op dat de aardappelpuree niet te droog is
- Spoel de zuurkool af en kook ze gaar
- Doe het gehakt rul bakken met de kerrie en de ketjap, en voeg de tomatenpuree toe
- De gewelde rozijnen door het gehakt mengen
- Smeer een ovenschaal in met boter
- Doe een laagje aardappelpuree op de bodem
- Dan een laagje gehakt, vervolgens een laagje zuurkool
- Als laatste afdekken met een laagje aardappelpuree
- Bestrooien met paneermeel en een klontje boter
- De schaal in een oven van 175 o C zetten, en 40 minuten laten verhitten
- Vervolgens 15 minuten de oven op de grillstand zetten om de schotel van een bruin korstje te voorzien
Serveertip
- De rozijnen kunt u vervangen door ananas
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, ananas, gehakt, kerrie, ketjap, melk, nootmuskaat, paneermeel, rozijnen, tomatenpuree, zuurkool
Was het lekker? Deel dit recept:
Spoel zuurkool nooit af! Hierdoor spoel je de eccentiele vitamines weg. Gaar het in zijn eigen vocht met eventueel een beetje water, bouilonblokje en blokjes appel gaar. Jeneverbesje erdoor is ook heerlijk.