Zuurkool schotel

Bereidingstijd: 65 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht

  • 750 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram rozijnen
  • 1/2  blikje tomatenpuree
  • Zout, peper,en nootmuskaat,
  • melk en boter
  • Paneermeel
  • Kerrie, ketjap

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Kook de aardappelen en stamp deze fijn
  2. Doe de melk, boter, zout, nootmuskaat en peper erdoor, en maak er een luchtige puree van
  3. Let op dat de aardappelpuree niet te droog is
  4. Spoel de zuurkool af en kook ze gaar
  5. Doe het gehakt rul bakken met de kerrie en de ketjap, en voeg de tomatenpuree toe
  6. De gewelde rozijnen door het gehakt mengen
  7. Smeer een ovenschaal in met boter
  8. Doe een laagje aardappelpuree op de bodem
  9. Dan een laagje gehakt, vervolgens een laagje zuurkool
  10. Als laatste afdekken met een laagje aardappelpuree
  11. Bestrooien met paneermeel en een klontje boter
  12. De schaal in een oven van 175 o C zetten, en 40 minuten laten verhitten
  13. Vervolgens 15 minuten de oven op de grillstand zetten om de schotel van een bruin korstje te voorzien

Serveertip

  • De rozijnen kunt u vervangen door ananas

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Zuurkool schotel

  1. Jozua van der Ploeg op 25 april 2010 om 15:55

    Spoel zuurkool nooit af! Hierdoor spoel je de eccentiele vitamines weg. Gaar het in zijn eigen vocht met eventueel een beetje water, bouilonblokje en blokjes appel gaar. Jeneverbesje erdoor is ook heerlijk.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *