Asperges met ham en ei

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1750 gram asperges AA kwaliteit
  • 4 hard gekookte eieren
  • 8 plakken achterham
  • Zout, roomboter en citroensap

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Schil de asperges met een dunschiller  ( 2 x rondom schillen ) en snij aan de onderkant 1 cm er af
  2. Kook de asperges in een aspergepan met  ruim water, zout en citroensap  in 10 tot 15 minuten gaar
  3. Schep deze voorzichtig uit het water
  4. Maak van een beetje kook vocht en roomboter een botersaus ( met maizena afbinden )
  5. Maak van de achterham mooie rolletjes
  6. Serveer de asperges met de hard gekookte eieren,  rolletjes achterham en botersaus

Serveertip:

  • Serveer de asperges met ham en ei, met nieuwe oogst aardappelen ( Gekookte )
  • Indien u dit wenst, een mootje gestoofde zalm erbij serveren is verrukkelijk
  • Het asperge seizoen loopt van half april tot 21 juni
  • Serveer bij asperge met ham met aspergesaus

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *