Bloemkool met bechamelsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 grote bloemkool ( 800 gram )
  • Zout

Benodigdheden voor de bechamelsaus:

  • 5 dl melk
  • 20 gram boter en 25 gram bloem
  • Nootmuskaat en zout

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bloemkool in roosjes , en kook deze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar
  2. Boter in een pan laten smelten, tot het licht begint te kleuren
  3. Bloem erdoor roeren met een spatel
  4. Enkele minuten laten garen
  5. De melk in gedeelte toevoegen, vervolgens aan de kook brengen
  6. Op smaak maken met zout en nootmuskaat
  7. De saus over de bloemkool serveren

Serveertip:

  • Serveer bloemkool met bechamelsaus eens met een sucadelapje

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *