Bloemkool met tomaten

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 700 gram kleine bloemkoolroosjes
  • 4 stuks grote  tomaten
  • 2  dl bouillon (van een tablet)
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Zout, peper en peterselie
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de tomaten aan de bovenkant kruislings in
  2. En  deze 1 minuut in kokend water onderdompelen
  3. Vanuit het hete water onder de koude kraan het velletje eraf pelllen
  4. Snij de tomaten in blokjes van 2 centimeter
  5. Hak de peterselie fijn
  6. Olie in een wok verhitten, en de bloemkoolroosjes enkele minuten wokken
  7. De tomatenblokjes toevoegen, dit enkele minuten meebakken
  8. Vervolgens afblussen met bouillon, dit 8 minuten beetgaar laten stoven
  9. Doe het sap van een sinaasappel erbij
  10. En maak het geheel op smaak met zout en peper
  11. Als laatste gehakte peterselie erover strooien

Serveertip:

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *