Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 700 gram kleine bloemkoolroosjes
- 4 stuks grote tomaten
- 2 dl bouillon (van een tablet)
- Sap van 1 sinaasappel
- Zout, peper en peterselie
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de tomaten aan de bovenkant kruislings in
- En deze 1 minuut in kokend water onderdompelen
- Vanuit het hete water onder de koude kraan het velletje eraf pelllen
- Snij de tomaten in blokjes van 2 centimeter
- Hak de peterselie fijn
- Olie in een wok verhitten, en de bloemkoolroosjes enkele minuten wokken
- De tomatenblokjes toevoegen, dit enkele minuten meebakken
- Vervolgens afblussen met bouillon, dit 8 minuten beetgaar laten stoven
- Doe het sap van een sinaasappel erbij
- En maak het geheel op smaak met zout en peper
- Als laatste gehakte peterselie erover strooien
Serveertip:
- Serveer bloemkool met tomaten met gekookte aardappelen
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: bloemkoolroosjes, bouillon, olie, peterselie, sinaasappelsap, tomaten
Was het lekker? Deel dit recept: