Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 750 rode kool (netto gewicht)
- 2 eetlepels honing
- 100 gram krenten
- 1 ui
- 2 eetlepels rijst
- 2 handperen
- Zout, laurier en foelie
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de rode kool fijn, wassen, en vervolgens in een pan doen
- Snij de uien in blokjes, en dit aan de rode kool toevoegen
- Voeg hier aan toe: zout, laurier, kruidnagel, foelie, rijst en de krenten
- Breng dit aan de kook, en laat dit 30 minuten koken
- Schil de handperen, en snij deze in blokjes
- Voeg deze aan de rode kool toe, en laat alles nog 10 minuten meekoken
- Giet het water van de rode kool
- Maak de rode kool op smaak met honing,en een klontje boter
Serveertip:
- Serveer Deense rode kool met een speklapje
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: foelie, handperen, honing, krenten, laurier, rijst, rode kool, uien
Was het lekker? Deel dit recept: