Deense rode kool

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 rode kool (netto gewicht)
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram krenten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rijst
  • 2 handperen
  • Zout,  laurier en foelie
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de rode kool fijn, wassen, en vervolgens in een pan doen
  2. Snij de uien in blokjes, en dit aan de rode kool toevoegen
  3. Voeg hier aan toe: zout,  laurier, kruidnagel, foelie, rijst en de krenten
  4. Breng dit aan de kook, en laat dit 30 minuten koken
  5. Schil de handperen, en snij deze in blokjes
  6. Voeg deze aan de rode kool toe, en laat alles nog 10 minuten meekoken
  7. Giet het water van de rode kool
  8. Maak de rode kool op smaak met honing,en een klontje boter

Serveertip:

  •  Serveer Deense rode kool met een speklapje

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *