Gegratineerde witlof

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 stronkjes witlof ( middelgroot )
  • 8 grote plakken bourgondische ham
  • 8 grote plakkken kaas
  • Zout en nootmuskaat
  • 1/2 liter melk en 30 gram maizena
  • Iets paneermeel en boter

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de bittere pit uit de stronkjes witlof
  2. En kook in ruim water met zout de stronkjes witlof gaar
  3. Giet ze af en laten afkoelen
  4. Snij de stronkjes witlof in de lengte door midden
  5. Snij de plakken ham en kaas door midden
  6. Rol een gehalveerd stronkje witlof in een half plakje ham en kaas
  7. Leg de rolletjes in een ovenschaal
  8. Maak van de melk en de maizena een stevig sausje
  9. Voeg de nootmuskaat toe, en bedek met de saus de witlofrolletjes
  10. Strooi er iets paneermeel over, en besmeer het geheel met boter
  11. Zet de schaal met witlofrolletjes in een voorverwarmde oven van 175 o C
  12. En laat dit gedurende 20 minuten in een oven van 175 o C verwarmen
  13. De laatste 5 minuten met bovenwarmte ( Grillstand ) de bovenkant gratineren ( van een bruin korstje voorzien )

Serveertip:

  • Gegratineerde witlof serveren met aardappelpuree
  • U kunt er vlees bij serveren, maar de ham kan het vlees prima vervangen

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *