Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 stronkjes witlof ( middelgroot )
- 8 grote plakken bourgondische ham
- 8 grote plakkken kaas
- Zout en nootmuskaat
- 1/2 liter melk en 30 gram maizena
- Iets paneermeel en boter
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de bittere pit uit de stronkjes witlof
- En kook in ruim water met zout de stronkjes witlof gaar
- Giet ze af en laten afkoelen
- Snij de stronkjes witlof in de lengte door midden
- Snij de plakken ham en kaas door midden
- Rol een gehalveerd stronkje witlof in een half plakje ham en kaas
- Leg de rolletjes in een ovenschaal
- Maak van de melk en de maizena een stevig sausje
- Voeg de nootmuskaat toe, en bedek met de saus de witlofrolletjes
- Strooi er iets paneermeel over, en besmeer het geheel met boter
- Zet de schaal met witlofrolletjes in een voorverwarmde oven van 175 o C
- En laat dit gedurende 20 minuten in een oven van 175 o C verwarmen
- De laatste 5 minuten met bovenwarmte ( Grillstand ) de bovenkant gratineren ( van een bruin korstje voorzien )
Serveertip:
- Gegratineerde witlof serveren met aardappelpuree
- U kunt er vlees bij serveren, maar de ham kan het vlees prima vervangen