Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 800 gram paksoi (netto gewicht)
- 1 ui en 1 teentje knoflook
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 3 dl melk
- Zout, peper en 1 theelepel kerrie
- 3 eetlepels olie en 25 gram boter
- 25 gram maizena
- 1 dl witte wijn
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de paksoi is reepjes van 1 centimeter
- Was de gesneden paksoi zorgvuldig, en laat deze uitlekken op een vergiet
- Snij de ui in kleine blokjes, en hak het teentje knoflook fijn
- De paksoi in een wokpan met een beetje olie beetgaar laten bakken of stoven
- Doe in een pan een beetje boter, en fruit hierin de ui en de knoflook met een de kerrie
- Vervolgens de melk erbij doen en deze aan de kook laten komen
- En bind dit af met maizena die aangemaakt is met een beetje koude melk
- Als deze een sausdikte heeft bereikt, als laatste de geraspte kaas toevoegen
- Maak de saus op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje witte wijn
- Serveer de paksoi met de kaassaus
Serveertip:
- Serveer paksoi met kaassaus bij pasta bijvoorbeeld macaroni of spaghetti
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: boter, geraspte kaas, kerrie, knoflook, maizena, melk, olie, paksoi, peper, ui, witte wijn, zout
Was het lekker? Deel dit recept: