Paksoi met kaassaus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 800 gram paksoi (netto gewicht)
  • 1 ui en 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 3 dl melk
  • Zout, peper en 1 theelepel kerrie
  • 3 eetlepels olie en 25 gram boter
  • 25 gram maizena
  • 1 dl witte wijn

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de paksoi is reepjes van 1 centimeter
  2. Was de gesneden paksoi zorgvuldig, en laat deze uitlekken op een vergiet
  3. Snij de ui in kleine blokjes, en hak het teentje knoflook fijn
  4. De  paksoi in een wokpan met een beetje olie beetgaar laten bakken of stoven
  5. Doe in een pan een beetje boter, en fruit hierin de ui en de knoflook met een de kerrie
  6. Vervolgens de melk erbij doen en deze aan de kook laten komen
  7. En bind dit af met maizena die aangemaakt is met een beetje koude melk
  8. Als deze een sausdikte heeft bereikt, als laatste de geraspte kaas toevoegen
  9. Maak de saus op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje witte wijn
  10. Serveer de paksoi met de kaassaus

Serveertip:

  • Serveer paksoi met kaassaus bij pasta bijvoorbeeld macaroni of spaghetti

http://www.kokenmetkoos.nl/groentebereidingen/paksoi-met-kaassaus/
Afgedrukt op maandag 11 december 2017

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2017 © www.KokenMetKoos.nl