Romige andijvie

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1200 gram andijvie
  • Zout, nootmuskaat
  • Bechamelsaus

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de andijvie in reepjes van 2 centimeter
  2. Was de andijvie zo vaak dat er geen vuil meer in zit
  3. Kook de andijvie met aanhangend water en zout
  4. Giet deze af op een vergiet , en meng de bechamelsaus door de andijvie

Bereidingswijze bechamelsaus:

  1. Maak van 20 gram boter en 25 gram bloem een blanke roux
  2. 2 1/2 dl melk toevoegen, even doorkoken
  3. Op smaak maken met zout en nootmuskaat

Serveertip:

  • Andijvie met een sucadelapje, daar krijgt u het Hollandse gevoel bij

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *