Stoofpeertjes

Bereidingstijd: 3  tot 4 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo stoofperen ( Tip neem Gieser Wildeman )
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 eetlepel aardappelmeel
  • 1 dl rode wijn

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de stoofpeertjes en snij deze in partjes en verwijder het klokhuis , u kunt ze ook heel laten
  2. Zet de stoofpeertjes op met een bodem water, en breng deze aan de kook
  3. Voeg het kaneelstokje, suiker en de rode wijn toe
  4. Laat dit alles 3 uur op een zacht pitje stoven ( eventueel iets water toevoegen )
  5. Na 3 uur het kaneelstokje eruit halen
  6. Het vocht in een pannetje gieten, en dit licht afbinden met aardappelmeel
  7. Het afgebonden kookvocht voorzichtig door de stoofpeertjes scheppen

Serveertip:

  • Serveer stoofpeertjes als bijgerecht
  • Stoofpeertjes lenen zich ook wel als groente vervanger
  • Gebruik koude stoofpeertjes met een bolletje ijs als nagerecht

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *