Bereidingstijd: 3 tot 4 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo stoofperen ( Tip neem Gieser Wildeman )
- 75 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 1/2 eetlepel aardappelmeel
- 1 dl rode wijn
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de stoofpeertjes en snij deze in partjes en verwijder het klokhuis , u kunt ze ook heel laten
- Zet de stoofpeertjes op met een bodem water, en breng deze aan de kook
- Voeg het kaneelstokje, suiker en de rode wijn toe
- Laat dit alles 3 uur op een zacht pitje stoven ( eventueel iets water toevoegen )
- Na 3 uur het kaneelstokje eruit halen
- Het vocht in een pannetje gieten, en dit licht afbinden met aardappelmeel
- Het afgebonden kookvocht voorzichtig door de stoofpeertjes scheppen
Serveertip:
- Serveer stoofpeertjes als bijgerecht
- Stoofpeertjes lenen zich ook wel als groente vervanger
- Gebruik koude stoofpeertjes met een bolletje ijs als nagerecht
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: aardappelmeel, kaneelstokje, rode wijn, stoofperen, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: