Vlaamse rode kool

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 gram rode kool ( gesneden )
  • 2 friszure appels
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 ml donker bier
  • Zout, kaneel en kruidnagel
  • 50 gram boter

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Smelt de boter in een pan, en leg de gesneden rode kool erop
  2. Zout, kruidnagel en kaneel erbij doen, vervolgens water toevoegen zodat de rode kool net onder water staat
  3. Laat de rode kool in 30 minuten gaarkoken
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snij de appel in blokjes
  5. Laat de appel nog 10 minuten op de rode kool meekoken
  6. Vervolgens het water eraf gieten
  7. Als laatste de bruine suiker,  appelstroop en een scheutje donker bier toevoegen
  8. Nog even goed doorroeren, en doorverhitten

Serveertip:

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *