Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 750 gram rode kool ( gesneden )
- 2 friszure appels
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 eetlepel bruine suiker
- 100 ml donker bier
- Zout, kaneel en kruidnagel
- 50 gram boter
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Smelt de boter in een pan, en leg de gesneden rode kool erop
- Zout, kruidnagel en kaneel erbij doen, vervolgens water toevoegen zodat de rode kool net onder water staat
- Laat de rode kool in 30 minuten gaarkoken
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snij de appel in blokjes
- Laat de appel nog 10 minuten op de rode kool meekoken
- Vervolgens het water eraf gieten
- Als laatste de bruine suiker, appelstroop en een scheutje donker bier toevoegen
- Nog even goed doorroeren, en doorverhitten
Serveertip:
- Serveer Vlaamse rode kool met aardappelpuree en sucadelapjes
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: appels, appelstroop, bruine suiker, donker bier, kaneel, kruidnagel, rode kool
Was het lekker? Deel dit recept: