Gepocheerde eieren

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 verse eieren
  • Zout en azijn

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Neem een pan met ruim water, doe in het water 1 theelepel zout en een klein scheutje azijn
  2. Breng het water aan de kook maar zorg ervoor dat het niet beweegt
  3. Breek een ei in een kopje, en laat deze voorzichtig in het hete water glijden
  4. Hou het eiwit bij elkaar met 2 lepels, doe met de andere eieren evenzo
  5. Laat deze 3 minuten garen in het hete water
  6. Met een schuimspaan voorzichtig uit het water scheppen, daarna serveren

Serveertip:

  • Serveer gepocheerde eieren met spinazie
  • Gepocheerde eieren op een ciabatta broodje met bacon, heerlijk als lunchhapje

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *