Kipsaté met nasi goreng

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram kipfilet
  • Ketjap manis
  • Sambal,  2 teentjes geperste knoflook, gemberpoeder, djinten en ketoembar
  • Satéstokjes
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter
  2. Brand de  puntjes van de satéstokjes in een vlam ( dit is om splinteren tegen te gaan )
  3. Rijg de blokjes kipfilet aan de stokjes ( ongeveer 50 gram per stokje )
  4. Maak een marinade van:
  5. Water, ketjap, sambal, knoflook,  gemberpoeder, djinten en ketoembar
  6. En leg de  satéstokjes gedurende 12 uur in de marinade
  7. Haal de satéstokjes uit de marinade, en bak deze in een koekenpan bruin ( in iets olijfolie )
  8. Van de marinade kunt u een heerlijke pindasaus maken
  9. Breng de marinade aan de kook, en voeg er pindakaas aan toe
  10. Serveer de gebakken satéstokjes in de saus

Serveertip:

  • Serveer de kipsaté bij nasi goreng
  • U kunt de kipsaté ook op de barbecue bakken
  • Of als een lekker snack

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *