Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram kipfilet
- Ketjap manis
- Sambal, 2 teentjes geperste knoflook, gemberpoeder, djinten en ketoembar
- Satéstokjes
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter
- Brand de puntjes van de satéstokjes in een vlam ( dit is om splinteren tegen te gaan )
- Rijg de blokjes kipfilet aan de stokjes ( ongeveer 50 gram per stokje )
- Maak een marinade van:
- Water, ketjap, sambal, knoflook, gemberpoeder, djinten en ketoembar
- En leg de satéstokjes gedurende 12 uur in de marinade
- Haal de satéstokjes uit de marinade, en bak deze in een koekenpan bruin ( in iets olijfolie )
- Van de marinade kunt u een heerlijke pindasaus maken
- Breng de marinade aan de kook, en voeg er pindakaas aan toe
- Serveer de gebakken satéstokjes in de saus
Serveertip:
- Serveer de kipsaté bij nasi goreng
- U kunt de kipsaté ook op de barbecue bakken
- Of als een lekker snack
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: djinten, gemberpoeder, ketjap manis, ketoembar, kipfilet, knoflook, olijfolie, sambal
Was het lekker? Deel dit recept: