Bereidingstijd: 2 x 5 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 eieren
- 2 eetlepels kookroom
- Zout en peper
- 8 plakjes schouder achterham
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ham in smalle reepjes
- Breek de eieren in een kom, voeg zout en peper en room toe
- Klop de eieren voorzichtig los zodat er geen schuim ontstaat
- Smelt de boter in een koekenpan, en giet de helft van de eieren in de pan
- Laat dit op een zacht vuurtje stollen
- Leg de helft van de gesneden ham op het bijna gestolde ei in de pan
- Met een spatel het ei dichtklappen
- Even licht doorbakken aan beide kanten
- Vervolgens de andere helft van de eieren op dezelfde wijze bereiden
Serveertip:
- Serveer omelet met ham bij spinazie
- Als u de ham achterwege laat is dit een prima vegetarische vleesvervanger
- Omelet met ham, heerlijk op een broodje
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: achterham, eieren, kookroom
Was het lekker? Deel dit recept: