Omelet met ham

Bereidingstijd: 2 x 5 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels kookroom
  • Zout en peper
  • 8 plakjes schouder achterham
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ham in smalle reepjes
  2. Breek de eieren in een kom, voeg zout en peper en room toe
  3. Klop de eieren voorzichtig  los zodat er geen schuim ontstaat
  4. Smelt de boter in een koekenpan, en giet de helft van de eieren in de pan
  5. Laat dit op een zacht vuurtje stollen
  6. Leg de helft van de gesneden ham op het bijna gestolde ei in de pan
  7. Met een spatel het ei dichtklappen
  8. Even licht doorbakken aan beide kanten
  9. Vervolgens de andere helft van de eieren op dezelfde wijze bereiden

Serveertip:

  • Serveer omelet met ham bij spinazie
  • Als u de ham achterwege laat is dit een prima vegetarische vleesvervanger
  • Omelet met ham, heerlijk op een broodje

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *