Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo zachtzure appels
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram rozijnen
- 50 gram suiker
- 1 vanillestokje
- Rum
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de rozijnen 12 uur van te voren in de rum
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snij deze in parten
- Zet de appelparten half onder water, met kaneel, suiker en het vanillestokje
- Breng het geheel aan de kook , en laat het zachtjes gaar worden
- Let op dat de appel niet uit elkaar valt
- Haal het vanillestokje uit de appelcompote
- Laat de appelcompote afkoelen, vervolgens de rozijnen erdoor roeren
Serveertip:
- U kunt appelcompote als nagerecht serveren
- Probeer eens appelcompote met vanillevla
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: kaneel, rum, suiker, vanillestokjes, vanillevla, zoete appels
Was het lekker? Deel dit recept: