Appelcompote

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo zachtzure appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • Rum

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de rozijnen 12 uur van te voren in de rum
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snij deze in parten
  3. Zet de appelparten half onder water, met kaneel, suiker en het vanillestokje
  4. Breng het geheel aan de kook , en laat het zachtjes gaar worden
  5. Let op dat de appel niet uit elkaar valt
  6. Haal het vanillestokje uit de appelcompote
  7. Laat de appelcompote afkoelen, vervolgens de rozijnen erdoor roeren

Serveertip:

  • U kunt appelcompote als nagerecht serveren
  • Probeer eens appelcompote met vanillevla

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *