Chocoladesaus

Bereidingswijze: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 dl melk
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder
  • 50 gram suiker
  • 20 gram custardpoeder

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De melk in een pan doen, houd een klein beetje achter om de custard aan te maken
  2. Breng de melk aan de kook met de cacaopoeder
  3. Roer de custardpoeder met een klein beetje koude melk tot een glad papje
  4. Wanneer de melk kookt, roer het custardpapje door de hete melk
  5. Even aan de kook brengen, en van het vuur nemen
  6. De suiker erbij doen
  7. Giet het in een schaal, en dek het goed af met plastic folie (voorkomt velvorming)
  8. Laat de saus koud worden, voor gebruik goed doorroeren

Serveertip:

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

2 reacties op Chocoladesaus

  1. Anita op 29 januari 2016 om 20:09

    Hallo Koos,
    bij dit chocoladesaus recept ben je vergeten te schrijven, wanneer de cacaopoeder toegevoegd moet worden.
    Complimenten voor de schitterende recepten, makkelijk te maken en geen gekke ingrediënten, niet dat we voor elk recept naar de winkel moeten.
    Groeten Anita

    • Koos op 29 januari 2016 om 20:38

      Dag Anita
      De cacaopoeder mag bij de warme melk toegevoegd worden
      M.v.g. Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *