Bereidingswijze: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 dl melk
- 1 flinke eetlepel cacaopoeder
- 50 gram suiker
- 20 gram custardpoeder
Bereidingswijze van dit recept:
- De melk in een pan doen, houd een klein beetje achter om de custard aan te maken
- Breng de melk aan de kook met de cacaopoeder
- Roer de custardpoeder met een klein beetje koude melk tot een glad papje
- Wanneer de melk kookt, roer het custardpapje door de hete melk
- Even aan de kook brengen, en van het vuur nemen
- De suiker erbij doen
- Giet het in een schaal, en dek het goed af met plastic folie (voorkomt velvorming)
- Laat de saus koud worden, voor gebruik goed doorroeren
Serveertip:
- Gebruik chocoladesaus bij vanillepudding of bij bitterkoekjespudding
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: cacao, custardpoeder, melk, suiker
Was het lekker? Deel dit recept:
Hallo Koos,
bij dit chocoladesaus recept ben je vergeten te schrijven, wanneer de cacaopoeder toegevoegd moet worden.
Complimenten voor de schitterende recepten, makkelijk te maken en geen gekke ingrediënten, niet dat we voor elk recept naar de winkel moeten.
Groeten Anita
Dag Anita
De cacaopoeder mag bij de warme melk toegevoegd worden
M.v.g. Koos