Bereidingstijd 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 grote handsinaasappels
- 1 citroen
- 75 gram suiker
- 1/4 liter slagroom
- 8 gram gelatine
- 5 cl water
- Sinaasappelsap aanvullen tot 1/2 liter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de sinaasappels doormidden en pers deze uit
- Pers de citroen, en doe de sinaasappelsap en het citroensap bij elkaar
- Verwijder de velletjes uit de gehalveerde sinaasappels
- Week de gelatine in 5 cl water
- Breng het vruchtensap aan de kook met de suiker ( 1/2 liter )
- Voeg de geweekte gelatine toe
- Laat het geheel afkoelen, totdat het gaat geleren ( stevig wordt )
- Roer de opgeklopte slagroom erdoor
- En vul de halve sinaasappels ermee (wat u overhoud bewaren )
- Dit laat u 12 uur in de koelkast opstijven
- Van de overige massa kunt u het toetje garneren d.m.v een spuitzak
Serveertip:
- U kunt er het toetje garneren met schijfjes banaan
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: citroen, gelatine, sinaasappels, slagroom, suiker, water
Was het lekker? Deel dit recept: