Gevulde sinaasappelen

Bereidingstijd 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 2 grote handsinaasappels
  • 1 citroen
  • 75 gram suiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 8 gram gelatine
  • 5 cl water
  • Sinaasappelsap aanvullen tot 1/2 liter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de sinaasappels doormidden en pers deze uit
  2. Pers de citroen, en doe de sinaasappelsap en het citroensap bij elkaar
  3. Verwijder de velletjes uit de gehalveerde sinaasappels
  4. Week de gelatine in 5 cl water
  5. Breng het vruchtensap aan de kook met de suiker ( 1/2 liter )
  6. Voeg de geweekte gelatine toe
  7. Laat het geheel afkoelen, totdat het gaat geleren ( stevig wordt )
  8. Roer de opgeklopte slagroom erdoor
  9. En vul de halve sinaasappels ermee (wat u overhoud bewaren )
  10. Dit laat u 12 uur in de koelkast opstijven
  11. Van de overige massa kunt u het toetje garneren d.m.v een spuitzak

Serveertip:

  • U kunt er het toetje garneren met schijfjes banaan

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *