Kerstbavarois

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl melk
  • 2  dl slagroom
  • 75 gram suiker
  • 8 gram poeder gelatine + 5 cl water
  • 50 gram rozijnen en 50 gram bitterkoekjes
  • 50 gram mandarijntjes en 50 gram cake

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Week de poeder gelatine in 5 cl warm water
  2. Snij de bitterkoekjes en de mandarijnen partjes in kleine stukjes
  3. Breng de melk met suiker aan de kook ( pan van het vuur nemen)
  4. En roer de opgeloste gelatine erdoor, zet de massa in een bak koud water
  5. En laat dit afkoelen tot de massa gaat hangen (stijf, lobbig wordt)
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf, als de massa hangt, de slagroom erdoor roeren
  7. Vervolgens de rozijnen, bitterkoekjes, mandarijnen en de stukjes cake erdoor roeren
  8. Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm
  9. En laat deze 24 uur in de koelkast opstijven
  10. Stort de bavarois op een schaal (houd de vorm even onder de hete kraan)

Serveertip:

  • Serveer kerstbavarois als een heerlijk toetje na het kerstdiner
  • Garneer de kerstbavarois met  fruit en kerstchocolade

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *