Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 dl melk
- 2 dl slagroom
- 75 gram suiker
- 8 gram poeder gelatine + 5 cl water
- 50 gram rozijnen en 50 gram bitterkoekjes
- 50 gram mandarijntjes en 50 gram cake
Bereidingswijze van dit recept:
- Week de poeder gelatine in 5 cl warm water
- Snij de bitterkoekjes en de mandarijnen partjes in kleine stukjes
- Breng de melk met suiker aan de kook ( pan van het vuur nemen)
- En roer de opgeloste gelatine erdoor, zet de massa in een bak koud water
- En laat dit afkoelen tot de massa gaat hangen (stijf, lobbig wordt)
- Klop ondertussen de slagroom stijf, als de massa hangt, de slagroom erdoor roeren
- Vervolgens de rozijnen, bitterkoekjes, mandarijnen en de stukjes cake erdoor roeren
- Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm
- En laat deze 24 uur in de koelkast opstijven
- Stort de bavarois op een schaal (houd de vorm even onder de hete kraan)
Serveertip:
- Serveer kerstbavarois als een heerlijk toetje na het kerstdiner
- Garneer de kerstbavarois met fruit en kerstchocolade
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: bitterkoekjes, cake, gelatine, mandarijnen, melk, rozijnen, slagroom, suiker, water
Was het lekker? Deel dit recept: