Luchtige caramelbavarois

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 125 gram suiker,
  • 5 dl melk,
  • 8 gram gelatine
  • 5 cl water
  • 1/4 liter slagroom

Bereidingswijze van dit recept

  1. Doe de suiker in een pan met een dikke bodem.
  2. Laat deze karmeliseren tot de suiker voldoende bruin is.
  3. Blus het geheel af met de koude melk (voorzichtig).
  4. Breng dit aan de kook en zodra het kookt, neem de pan dan van het vuur.
  5. Los de  gelatine op in 5 cl warm water, en roer deze door de massa, aflaten koelen
  6. Wanneer de massa gaat hangen (lobbig stijf wordt), mag de opgeklopte slagroom er voorzichtig door gespateld worden.
  7. Laat alles vervolgens 12 uur in een nat gemaakte vorm stijven in de koelkast.
  8. Gebruik warm water om de bavarois te lossen.

Serveertip

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *