Rijstpudding

Bereidingstijd 60 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 5 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 75 gram suiker
  • 75 gram dessertrijst
  • 8 gram poedergelatine + 50 cl water
  • 1 eidooier
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. De melk  en het vanillestokje zachtjes aan de kook brengen
  2. De rijst erbij doen, en in 15 minuten gaar koken
  3. Vanillestokje eruit halen
  4. Van het vuur halen,  de suiker en het eidooier er door roeren
  5. De poedergelatine oplossen in 1 dl warm water, de opgeloste gelatine toevoegen
  6. Af laten koelen tot er voldoende gelering is ontstaan
  7. Daarna de opgeklopte slagroom er door spatelen
  8. In een nat gemaakte vorm scheppen, en 12 uur laten stijven in de koelkast
  9. De pudding lossen door de vorm even in warm water te houden

Serveertip:

  • De  rijstepudding serveren met abrikozensaus

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *