Sinaasappelbavarois

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl sinaasappelsap
  • 75 gram suiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 8 gram gelatine
  • 5 cl water
  • 1 banaan

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook
  2. Week de gelatine in 5 cl  warm water
  3. Voeg de geweekte gelatine toe (niet meekoken)
  4. Laat het geheel afkoelen, totdat het gaat geleren ( stevig wordt )
  5. Klop de slagroom stijf
  6. En spatel de opgeklopte slagroom door de sinaasappelmassa
  7. Verdeel dit in glazen coupe,s
  8. Laat dit alles opstijven in de koelkast
  9. Garneer het geheel af met schijfjes banaan

Serveertip:

  • Serveer sinaasappel bavarois eens alles een heerlijk fris en fruitig nagerecht

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

2 reacties op Sinaasappelbavarois

  1. orin op 21 maart 2014 om 11:24

    Het spijt me om te zeggen maar er zit een fout in het recept. Gelatine week je NIET! in “een beetje heet water” maar in koud water omdat anders je gelatine al in het water oplost terwijl je t juist in je sinasappel component wil hebben

    • Koos op 21 maart 2014 om 19:37

      Beste bezoeker
      Allereerst bedankt voor jou reactie, en in principe heb je gelijk
      In ons vak nemen wij vaak de kortste weg, wel is het zo wat jij hier beschrijft
      Je neemt poeder gelatine, deze week je in koud water, en voor het beste resultaat maak je deze massa au bain marie warm
      zodat er een mooi opgelost geheel ontstaat dit kan dan bij bij het sinaasappel component

      In het vakjargon kiezen wij vaak de kortste weg, dan doen wij tegelijkertijd heet water op de poedergelatine
      Even laten staan en uiteindelijk hetzelfde resultaat in een kortere tijd.
      Met vriendelijke groet,
      Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *