Vanillepudding

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 9 dl volle melk
  • 50 gram custard
  • 60 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 gram gelatine
  • 1 dl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het vanillestokje in de lengte open
  2. Houd 1 dl melk achter, de rest van de melk met het vanillestokje in een pan doen
  3. Laat de melk zachtjes aan de kook komen
  4. Los de gelatine op in 1  dl warm water
  5. Maak de custard aan met 1 dl koude melk
  6. Als de melk kookt de aangemaakte custard door de kokende melk roeren
  7. De pan van het vuur halen, verwijder het vanillestokje
  8. De opgeloste gelatine erdoor roeren, vervolgens de suiker erbij doen
  9. Giet de vanillepudding in een puddingvorm, dek deze af met plastic folie
  10. Laat de vanillepudding 12 uur opstijven in de koelkast

Serveertip:

  • na het opstijven de vorm even onder de warme kraan houden
  • Vervolgens de pudding op een schotel zetten
  • Garneer de pudding of met slagroom en  chocoladesaus

Categorie: Nagerechten
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *