Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 9 dl volle melk
- 50 gram custard
- 60 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 5 gram gelatine
- 1 dl water
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het vanillestokje in de lengte open
- Houd 1 dl melk achter, de rest van de melk met het vanillestokje in een pan doen
- Laat de melk zachtjes aan de kook komen
- Los de gelatine op in 1 dl warm water
- Maak de custard aan met 1 dl koude melk
- Als de melk kookt de aangemaakte custard door de kokende melk roeren
- De pan van het vuur halen, verwijder het vanillestokje
- De opgeloste gelatine erdoor roeren, vervolgens de suiker erbij doen
- Giet de vanillepudding in een puddingvorm, dek deze af met plastic folie
- Laat de vanillepudding 12 uur opstijven in de koelkast
Serveertip:
- na het opstijven de vorm even onder de warme kraan houden
- Vervolgens de pudding op een schotel zetten
- Garneer de pudding of met slagroom en chocoladesaus
Categorie: Nagerechten
Was het lekker? Deel dit recept: