Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 dl melk
- 1 vanillestokje
- 15 gram custardpoeder
- 30 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het vanillestokje in de lengte open, en leg deze in 3 dl melk
- Laat de melk zachtjes aan de kook komen
- Maak de custardpoeder aan met 1 dl koude melk
- En roer dit door de kokende melk
- Verwijder het vanillestokje uit de saus
- Roer als laatste de suiker erdoor heen
- Giet de vanillesaus in een schaaltje, dek deze af met een stukje plasticfolie
- Laten afkoelen tot koelkasttemperatuur
- Voor gebruik even goed doorroeren
Serveertip:
- Gebruik vanillesaus bij chocoladepudding
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: custardpoeder, melk, suiker, vanillestokjes
Was het lekker? Deel dit recept: